top of page
Economia no són diners.

 

Arcadi Oliveras va confessar que va aprendre poques coses útils a la facultat d'Economia, però si recorda amb nitidesa, la definició del que és -o se suposa que és- l'economia: la ciència que estudia com administrar els recursos, com crear riquesa i com produir, distribuir i consumir béns i serveis per a satisfer les necessitats humanes.

 

Una definició que la realitat que ens envolta, lamentablement, desmenteix. 

Arcadi Oliveras va citar exemples durs i contundents: cada dia cinquanta mil persones -mig Camp Nou- moren de gana mentre el 30 per cent de la producció mundial d'aliments es llença a les escombraries; l'aigua també està mal repartida i mentre un ciutadà al Canadà disposa cada dia de 550 litres, bona part de la població africana només té 8 litres per dia i havent de caminar quilòmetres i quilòmetres per accedir als pous.

Però el discurs de l'Arcadi, lluny de desanimar-nos, va aconseguir just el contrari. Ens va convidar a combatre, des del nostre dia a dia, aquesta situació, a lluitar una vegada i una altra per allò que pensem just. Una lluita que ha de començar a casa i a l'escola, revisant els nostres propis valors i les nostres prioritats. Com deia aquell, Yes, we can!

bottom of page