top of page

Repensant el pati de l'escola


El passat mes de gener va començar a caminar la comissió mixta del "pati". El grup està format per pares, mares, professors, professores i la direcció de l'escola que ja porten unes quantes trobades. Però el veritable motor de tot aquest projecte són tots els nostres fills i filles, de totes les etapes educatives, que estan dissenyant un munt de propostes.

Però, per què una comissió d'aquest tipus?

La reforma i redimensionament del pati ens ha donat l'oportunitat de repensar l'ús que se'n fa. No ens equivocarem gaire si diem que aquest espai és un dels que més podem associar a alegria, moviment i diversió: esbarjo, educació física, Festa Major.

L'objectiu comú és multiplicar les possibilitats educatives i d'oci del pati, creant espais idonis per a tot l'alumnat, independentment de la seva edat o les seves preferències de joc. Darrera una aparença d'espai esportiu convencional s'hi poden repensar racons amb gran potencial educatiu. Entorns físics que donin peu a la imaginació, la relació i la convivència.

No és d'estranyar, doncs, que només començar a treballar, l'escola presentés el seu projecte a la crida oberta Hack the school de la Fundació Bofill. El projecte no ha estat triat, però l'empenta de tots i totes els que ens hem engrescat ja no hi ha qui ho pari. La cohesió i l'energia que estem sumant en aquesta comissió ben segur que començarà a donar els seus fruits ben aviat.

I tu, ja saps quin pati imagina el teu fill/a?

Posts destacats
Darrers Posts
Cerca per paraules clau
bottom of page