top of page

Deures d'estiu... per a fills i pares


Enllestida la feina de folrar, etiquetar i deixar a punt els llibres de socialització per al curs vinent, ens toca agafar vacances unes quantes setmanes. Abans de marxar, però, volem compartir la notícia que ha publicat el Huffington Post a propòsit d'un mestre de secundària italià i els curiosos deures que va encarregar als seus alumnes. Aquesta és una part de la llista de Cesare Cata, que és com es diu el professor 1. Al matí, de tant en tant, camina sol per la vora del mar. Mira com el sol es reflecteix en l'aigua, pensant en les coses que més t'agraden en la vida i gaudeix d'aquesta felicitat. 2. Prova d'utilitzar totes les paraules noves que has après aquest any: podràs dir més coses, podràs pensar més coses i et sentiràs més lliure. 3. Llegeix el màxim possible. No perquè hagis de fer-ho. Llegeix perquè l'estiu t'inspira aventures i somnis. Llegint, et sentiràs com els ocells volant. Llegeix perquè és la millor manera de rebel·lar-se. 4. Evita totes les coses, situacions i persones que et facin sentir negatiu i buit. Cerca situacions estimulants i amics que t'aprecien i t'entenen per ser qui ets. 5. Balla; sense vergonya. Al carrer, a prop de casa teva o a la teva habitació. L'estiu és un ball. Seria una vergonya no participar. 7. Almenys una vegada has de veure com surt el sol, en silenci, respirant. Tanca els ulls, agraït. 8. Fes molt d'esport. 9. Gaudeix de pel·lícules amb diàlegs emotius, sobretot en anglès. Això t'ajudarà a millorar les teves habilitats lingüístiques i les teves oportunitats de somiar. 10. Durant el dia o la nit, somia sobre com pot ser la teva vida. Durant l'estiu, reuneix la força per no rendir-te i fes tot el que puguis per perseguir aquest somni. 11. Sigues bona persona.

12. Sigues feliç com el sol, indomable com el mar.

Posts destacats
Darrers Posts
Cerca per paraules clau
bottom of page