top of page

El repte de guiar als fills en el món digital

Un repte difícil però davant del qual no podem inhibir-nos. Aquesta va ser només una de les moltes reflexions que vam compartir el passat dimarts 20 de novembre a la sessió de l'escola de famílies que vam fer amb Francesc Núñez Mosteo. Aquest filòsof i sociòleg ens va advertir d'un detall que els experts ja tenen clar.

 

La famosa bretxa digital de la qual tantes vegades hem sentit a parlar no separarà als que sàpiguen dels que no sàpiguen fer anar un mòbil, una tauleta o interactuar en una xarxa social digital, sinó entre aquells que trobin la manera de desconnectar i de mantenir una part de la seva vida fora d'aquest àmbit virtual.

Núñez Mosteo ens va explicar que la mateixa tecnologia que ens fa créixer com a éssers humans limita la nostra capacitat d'empatia amb els altres i que com a pares hem d'ajudar als nostres fills a establir unes regles de bon ús i de convivència amb uns mòbils i unes xarxes socials a les quals, cal recordar-ho, som nosaltres els que els hi donem accés, sovint incomplint les normes que estableixen que aplicacions com WhatsApp o Instagram no són per menors de 16 anys.

Al nostre canal de youtube teniu un resum d'alguns dels moments més significatius de la seva exposició i a la intranet de l'escola la presentació que ens va portar.

I us deixem també enllaç al document de consells que es va lliurar a la sessió.

bottom of page