top of page

Aprendre per educar millor


Gestionando hijos és una projecte adreçat a educadors i famílies que té per objectiu, entre d’altres, promoure el valor de la tasca educativa, tant de pares i mares com dels professionals intrínsecament relacionats.

El passat 8 de maig es va celebrar a Barcelona una jornada a la que van participar diferents professionals provinents de l’àmbit educatiu. Mestres, psicòlegs, pedagogs, periodistes i fins i tot un mag. Van aportar la seva visió sobre allò imprescindible per “gestionar“ positivament les relacions amb infants i joves. Tots ells van compartir les millors estratègies per afrontar eficaçment determinats reptes que incideixen en el desenvolupament personal del nostres fills i les nostres filles.

A continuació volem compartir alguns dels temes que més van agradar a dues mares i companyes de l'AMPA que hi van assistir.

 

Eva Bach

A la família cadascú al seu lloc. Si els pares estan bé , els fills estan bé.

Sembla que els pares hem de donar als nostres fills “vides perfectes” però és impossible. Ens hem de situar cada un del progenitors en el lloc que ens toca. No podem invalidar a l’altre amb certs missatges centrats en allò que no ens agrada. Tot el contrari. Cal reforçar el que ens agrada de l’altre i és això el que els fills han d’escoltar dels seus progenitors. Donant missatges negatius de l’altre, l’invalidem com a educador.

La funció essencial dels progenitors és la de protegir als fills enlloc de sobregprotegir: "Tu pots. Jo t’ensenyo, acompanyo i et recolzo però ho fas tu."

Voleu saber més... www.evabach.cat

 

Carme Cabestany

Quan una persona és víctima de l’assetjament escolar s’aïlla. Sovint el que es fa es intervenir sobre la víctima però no és el més correcte. Cal intervenir sobre aquell que ha generat l’assetjament.

L'ABC de l’assetjament escolar:

  • A Actúa immediatament

  • B Busca solucions

  • C Canvia d’esquemes

Voleu saber més... www.noalacoso.org

 

Ivan Santacruz i Fernando Botella

Educar és màgic! La màgia d'educar des del sentiment i les emocions. La sort, la màgia d'aprendre i viure la vida amb ment d'aprenent.

Les 3 C de l'educació dels fills i filles:

  • Connectar amb el que passa

  • Concentrar-me

  • Crear

 

Jaume Centelles

La importància de la lectura compartida amb els nostres fills. Espais en els que s’estableixen vincles afectius, es promou la capacitat d’escolta, de reflexió i d’anticipació.

Voleu saber més... jaumecentelles.cat

 

Jorge Salinas

Com ajudar a escollir professió. Bases per a ajudar en l’educació dels nostres fills.

La importància d’educar per a saber escollir, d’acceptar més que de tolerar i de potenciar l’autoestima evitant la sobreprotecció. Hem de fugir del “deixa-ho, ja ho faig jo... perquè ho faig millor i més ràpid”. Missatges d’aquesta índole, minven la creença en les pròpies capacitats i habilitats.

 

La jornada va comptar amb un bon grapat més de ponents com Cristina Cifuentes (la comunicació, gran aliada de l'educació), Carles Capdevila (estimar als mestres) o Alba Alonso (obviar els estereotips) entre d'altres. Podeu llegir un resum més ampli a la pàgina web de l'esdeveniment.

 

Coneixeu més activitats d'aquest tipus? Heu assistit a alguna? Voleu compartir un resum o la vostra opinió? Feu-nos-la arribar a ampa@ampavillena.cat

Posts destacats
Darrers Posts
Cerca per paraules clau
bottom of page