top of page

L'Ajuntament explica els canvis als carrers de l'escola

L'alcaldessa d'Esplugues Pilar Díaz i els regidors d'urbanisme i mobilitat de l'Ajuntament d'Esplugues, Eduard Sanz i SantiSiquier van explicar en una intensa trobada feta dimecres dia 9 de novembre a la sala d'actes de l'escola, els canvis tant en el paisatge com en la mobilitat, que comportarà la reactivació del projecte urbanístic conegut com a Pla CAUFEC- Porta Barcelona.

El més immediat, en un termini que l'Ajuntament calcula serà de "3 o 4 mesos", serà l'obertura dels vials que ara estan tancats al voltant de l'escola i el canvi de sentit d'algunes d'aquestes vies. El que ens afecta més directament és el canvi de sentit de la circulació del carrer Joan Miró, que en el primer tram, el que passa per davant del Villena tindrà un únic carril de circulació -de baixada- amb espai per aparcar a banda i banda. Això comportarà també que la parada de bus que ara mateix està davant de l'escola es trasllada al carrer Anguera i Sala. L'altra parada, a on s'agafa el bus en direcció a Esplugues es quedarà més o menys on està ara.

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAdata:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==PABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

L'obertura dels carrers suposara que a la zona tindrem unes 300 places d'aparcament extra que, de moment, no seran de pagament. Al mateix carrer Joan Miró hi haura aparcament a banda i banda.

A petició dels pares, mares i àvies presents a la trobada, els representants de l'Ajuntament es van comprometre a estudiar la instal.lació de marquesines i plataformes a les parades, així com la creació d'un espai per tal que les famílies que utilitzen el cotxe privat poguin aturar-se -que no aparcar- per tal de deixar o recollir els alumnes. Construcció de pisos

La segona part de la trobada va servir per parlar de la construcció d'habitatges prevista al pla

urbanístic que es va aprovar l'any 2004 i que inclou dos blocs d'oficines de 98 metres d'alçada just per damunt de la sortida de la Diagonal, 600 habitatges i un centre comercial en el triangle compres entre el carrer Sant Mateu i Can Oliveres. Al voltant de l'escola, i segons les explicacions que ens van donar, estan previstos més de 300 pisos repartits en una sèrie de blocs de planta baixa i sis pisos d'alçada.. De moment, l'equip de govern municipal ha donat llicència per la construcció del primer edifici de 33 habitatges i no tenen cap previsió d'en quin moment els propietaris dels altres solars demanaran les pertinents llicències. Tampoc no hi ha cap previsió respecte als blocs d'oficines.

En aquest tema, les peticions de les famílies es van centrar en la necessitat que a l'hora de

planificar les obres es tingui present l'escola i els seus alumnes. Vam demanar -i l'Ajuntament va prendre nota- que a les hores d'entrada i de sortida s'eviti el moviment de camions o maquinària pesada i que la direcció de l'escola tingui un interlocutor directe, a peu d'obra, per resoldre qualsevol incidència. Vam demanar també que el parc previst just al voltant de l'escola es dissenyi tenint en compte les necessitats dels infants i atenent les peticions i suggeriments que es puguin fer des de l'escola. Tant l'alcaldessa com el regidor d'urbanisme es van oferir a mantenir el contacte per tal d'estudiar les peticions que els fem arribar.

Posts destacats
Darrers Posts
Cerca per paraules clau
bottom of page